Le Brun-Servenay.

Våga vägra ek.

Le Brun-Servenay ligger i den lilla byn Avize, mitt i det berömda området ”Côte des Blancs”. Vingården har varit i familjens ägor sedan 4 generationer och drivs idag av den viljestarka Patrick Le Brun. Grand Cru odlingarna ligger runt byarna Avize, Oger och Cramant. Totalt innehar Patrick 7 hektar, där Chardonnay är huvuddruvan.

Patrick har en bestämd filosofi för hur champagne skall smaka och går sin egen väg för att uppnå detta. För att bibehålla friskheten plockas druvorna i ett tidigt skede. Han använder inte malolaktisk jäsning och vinerna kommer inte i närheten av ekfat. För att framhäva terroir tillsätter Patrick endast låga mängder socker.  Detta ger en torr, frisk, stram och komplex champagne med tydlig pigg syra i en spännande modern stil.

Vingården är medlem i ”Les champagnes de Vignerons”, en förening av små familjedrivna vinmakare som odlar sina egna druvor, vinifierar på domänen och som värnar tradition, savoir-faire och terroir.

Vinerna är omskrivna av Parker med flera och har fått en rad utmärkelser bla ”Coup de Coeur Guide Hachette 2013” (2 stjärnor Vin remarquable) och ”Médaille d´Argent Chardonnay du Monde 2013”. Cuvéen Exhilirante har fått äran att serveras på en presidentmiddag!