Franska kvalitetsviner.

Vi som driver Franska Vinkompaniet heter Kristina och Peter Hallgren. Vår idé är enkel, till skillnad från många har vi ett smalt utbud, vi förmedlar bara omsorgsfullt utvalda franska kvalitetsviner från såväl de klassiska distrikten som från de mindre områden som aldrig eller sällan letar sig upp till Sverige. Sortimentet utökas kontinuerligt, med stor omsorg och höga krav.

Vi botaniserar ständigt i den Franska vinskatten i jakt på pärlorna, de småskaliga, passionerade och hantverksmässiga vinbönderna, de som gör sitt vin från hjärtat, så som de själva vill ha det. Långt från likformighetens upptrampade stig.

Från vår bas i en liten by i södra Frankrike, Théoule-Sur-Mer, är det inte långt till vingårdarna…

Vi ser fram emot att få förmedla en del av dessa pärlor.

Bienvenue!

”De erbjuder karaktärsfulla viner som framställs av vinodlare med passion i ögonen, som brinner för sina viner, som har stor respekt för naturen och som oftast arbetar med en ekologisk, hantverksmässig och småskalig vinifiering.”  Länk till hela artikeln.

”The wines are for those who want to discover new wines – quality, artisanal, organic wines – and who are curious to find out what passionate small scale winemakers are able to achieve.”  Länk till hela artikeln.

”Fokus ligger framför allt på vinbönder som producerar vin i liten skala men det går också att hitta riktiga tungviktare i sortimentet som Domaine de la Mordorée och Château de Beaucastel.”  Länk till hela artikeln.

”… säljer Franska Vinkompaniet utmärkta producenter som Villa Minna i Coteaux d’Aix en Provence, Domaine Lafran-Veyrolles i Bandol och Domaine Le Sang de Cailloux i Vacqueyras.”  Länk till hela artikeln.