Champagne Charles Legend.

Entreprenörerna.

Champagne Charles Legend föddes i passionen och beslutsamheten hos 3 unga passionerade vinfantaster som var modiga att satsa på sin dröm och följa sitt hjärta. De hade alla en passion för goda viner och äventyret började i Côte des Bar i södra Champagne.

Här i den sydligaste delen av området är vindruvorna naturligt lite sötare än i norr tack vare ett varmare klimat med mer solexponering. Syran blir naturligt mjukare och man behöver inte tillsätta så mycket socker. Tradition och nytänkande, odling med ekologiska drivkrafter, minimalt eller inget tillsatt socker och minimala mängder svavel driver de 3 entreprenörerna framåt mot ett modernt vin från Champagne.

Champagnerna från Charles Legend är kända för sin fina mousse och omsorg om detaljer i hela kedjan bidrar till den höga kvaliteten. Lika eleganta och finessrika som Champagnerna är flaskorna som handblåses i Italien. Vinerna är uppmärksammade i fransk vinpress och har fått guldmedalj av Gilbert & Gaillards mycket respekterade vinguide.