Château Cantenac.

På borden 1870.

Château Cantenac har en anrik historia och vingårdens klassiska vin “Château Cantenac St Emilion Grand Cru” sågs på borden redan i början av 1870-talet. Och resten är endast början på historien som är en kärlekshistoria till platsen, till rötterna och till vinerna på Château Cantenac. Slottet och de vackra vinodlingarna är beläget i hjärtat av Saint Emilion i Bordeaux.

Cantenac betyder förtjusande plats och man kan förstå varför slottet döptes till sitt namn. Idag värnar 4:e generationens vinmakare all samlad kunskap, tradition och historia. Den fina familjehistorien med familjen Roskam-Brunot vid rodret fortsätter med samma passion och stolthet som tidigare generationer.

Familjens odlingar ligger på den högra stranden, öster om den lilla charmiga medeltida-staden Saint Emilion. Odlingarna omfattar 19 hektar där druvan Merlot dominerar, följt av Cabernet Franc samt en mindre andel Cabernet Sauvignon. Vingården drivs med största respekt för naturen och har certifieringen Haute Valeur Environnementale sedan årgång 2019.

Familjen tillverkar 3 olika cuvéer med appellationen Saint Emilion Grand Cru och slottets samtliga viner är mycket eleganta och balanserade med en imponerande struktur, längd och smakrikedom. Vinerna är tillgängliga redan som unga även om de kommer att utvecklas fint i många år framöver.