Domaine Alain Jeanniard.

Ärofyllt uppdrag.

Alain Jeanniard är en nyfiken och mycket passionerad vinmakare i den lilla byn Morey-St-Denis, som länge levde i skuggan av den mer kända vinbyn Gevrey. Släkthistorien går långt tillbaka, redan 1755 ägde Alains släkt vinfält i området och odlade druvor. Alain hade under en period en karriär utanför vinets område, men under 90-talet gav han efter för sin passion och utbildade sig i oenologi.

Några år senare fick han möjlighet att ta över den lilla familje-egendomen, som då endast innefattade 0,5 hektar. Under några år fick han det stora förtroendet och äran att ansvara för Grand Cru fälten Charmes-Chambertin och Clos de la Roche åt Les Hospices de Beaune! Succesivt har Alain utökat verksamheten med köp av prestige-fyllda odlingslotter till att idag omfatta ca 4 hektar.

Alains viner har en rad appellationer varav några Premier Crus exempelvis Pommard Premier Cru Les Saussilles och Morey-St-Denis Premier Cru Chenevery. Vi är stolta att kunna förmedla en del av Alains pärlor. Hans Marsannay 2015 valdes ut av Decanter till ” Top Value Bourgogne 2015″ och det var endast 10 utvalda viner totalt på listan!