Domaine Saint Jean du Barroux

Storleken avgör.

Vi befinner oss i det ändlöst vackra Ventoux, en appellation i sydöstra Rhône som domineras av de omgivande bergen Mont Ventoux och Dentelles de Montmirail.

Philippe är apotekaren som till slut gav efter för sin dröm och sadlade om till oenolog och sedermera vinmakare. Hans farfar var oenolog så inspirationen och arvet fanns.

Philippe började bokstavligen med två tomma händer. Under flera år arbetade han på vingårdar runt om i södra Rhône och ägnade åren åt att både studera geologi och att resa runt i Rhônedalen för att leta efter sin perfekta terroir innan han bestämde sig. De första åren bodde han enkelt och i samma lokal där han även vinifierade sina första cuvéer, resten är historia.

Det kanske mest utmärkande med Philippe är hans egensinniga strategi att fokusera på storleken på druvor när han skapar sina cuvéer, vilket är helt unikt. Passionen hos Philippe saknar (nästan) motstycke. Likt sina förebilder tillämpar han ett extremt lågt skördeuttag och sen skörd.

Idag tillhör hans viner toppskiktet i Rhône och får regelbundet mycket höga poäng av guider och skribenter. Decanter anser att han är en av Rhônes top 10 mest spännande vingårdar.

HÄR kan du läsa hela den fascinerande historien om Philippe och hans viner.