Domaine de la Biscarelle.

När modet får bestämma.

Strax utanför Orange i södra Rhône driver Jérôme Grieco tillsammans med sin fru Christelle en liten vingård med stor entusiasm och mycket nytänkande. Jérôme är fd professionell fotbollsspelare med rykte av att vara modig på planen och använder samma filosofi i vintillverkningen. 2009 tog Jérôme över efter sin svärfar och har sedan dess utvecklat verksamheten. Han har 22 ha odling där de äldsta vinrankorna är planterade 1904.

Jérôme går sina egna vägar och använder druvorna lite egensinnigt. Han skapar personliga viner och bordsvinet “Début d’une histoire” är ett bra exempel på hans personlighet, vinet görs på 100 % Cincault!

Hans filosofi präglas av att man endast kan göra kvalitetsvin med kvalitet på druvor och jord. All odling sker med tanke på naturens bästa, där vinmakaren ses som historiens och naturens och arvtagare. Vinifieringen är mycket traditionell med så liten konstgjord påverkan som möjligt.

Jérôme blev 2012 utsedd till årets upptäckt av den ansedda franska tidskriften “La Revue du vin de France”.  Lägg namnet på minnet, vi lär höra mer om denna personlighet framöver!