Michelas St. Jemms

Historisk vinmark med nordligt läge.

I det natursköna området längs floden Rhône med sina branta sluttningar längs den vindlande floden finner vi den lilla vingården Michelas St Jemms. Det här är historisk vinmark och munken Saint James planterade vinrankor här för väldigt länge sedan.

Vingården grundades av Robert och Yvette Michelas 1961 och är nu en av de äldsta i området. 1982 fick Robert möjlighet att köpa en odlingslott i appellationen Hermitage och givetvis tog han chansen. Han kom över 0.3 hektar mark på det så eftertraktade Hermitage-berget och blev en lycklig vinbonde.

Idag drivs gården av de fyra barnen, Sylvie, Florence, Corine och Sebastian som skapar viner med samma passion och energi som tidigare generation.

Odlingarna finns i områdena Drôme och Ardèche och omfattar 50 hektar. Syskonen gör viner från appellationerna Crozes-Hermitage, Saint Joseph, Cornas och Hermitage med en mångsidig terroir. En stor del av arbetet med jorden utförs med hjälp av häst. Sluttningarna är branta och det är trångt mellan vinraderna så på många ställen tar sig maskiner helt enkelt inte fram.

Gårdens viner har fått en rad utmärkelser och uppmärksammas ofta i pressen och i vinguider. Den kända vin-profilen Andrew Jefford (Decanter) har utsett vingården till en av de bästa producenterna av Cornas!

” [..] It’s a killer St Joseph from one of the top terroirs in the appellation.” – Jeb Dunnuck (om gårdens Saint-Joseph Sainte Épine 2015)