Domaine des Gandines.

Brödraskap.

I hjärtat av Mâcon i södra Bourgogne finner vi den lilla vingården Domaine des Gandines. Gården grundades redan 1925 av Joseph Dananchet och har sedan dess gått i generation till generation i familjen.

Joseph startade sina odlingar med endast 1,5 hektar mark i Clessé och det exceptionella vinfältet ”Les Gandines” var familjens första plantering, som också fick ge namn till vingården.

Gården var inledningsvis mångsysslande, som de flesta gårdar i området var vid den här tiden. Långt senare planterade Josephs son Marc ytterligare några hektar vinrankor. Marcs son Robert tog över i slutet på 70-talet och utökade odlingarna varsamt under 15 års tid. Robert var den första i familjen som började att buteljera och sälja sitt vin i eget namn.

Roberts son Benjamin började på gården 2003, arbetade parallellt med sin far och utökade odlingarna till ca 10 hektar. Efter några år anslöt Benjamins bror Florent och idag drivs gården vidare av bröderna med samma passion och energi som tidigare generationer.

Sedan lång tid tillbaka har familjen odlat ekologiskt utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel. De tog tacksamt emot sin certifiering 2009 efter mycket möda och slit.