Domaine Les Vignes Oubliées.

De bortglömda vinfälten.

Les Vignes Oubliées ligger magiskt vackert belägna på en höjd och i de kallare dalarna runt Larzac i Languedoc. Vinmakare är den passionerade och ödmjuke Jean-Baptiste Granier som sedan barnsben fått med sig vinodlartraditionen hemifrån.

Jean-Baptiste har sin vinkällare i den lilla byn Saint-Jean-de-la-Blaquière och han utstrålar samma lugn som byn, där tiden förefaller stå stilla. Under sina vinstudier fick Jean-Baptiste möjlighet att praktisera hos ikonen i Languedoc, Olivier Jullien, vilket blev början på ett mångårigt samarbete.

Vinstockarna är mycket gamla, en del över 100 år, och växer i en jordmån med mager sandsten, skiffer och kalkhaltig lerjord upp till 300-400 meters höjd. Odlingarna på 6 hektar drivs helt ekologiskt, där kvalitet och naturliga metoder står i fokus.

Inspirationen från samarbetet med Olivier Jullien märks i den silkeslena texturen, koncentrationen, fina mineraliteten och härliga syran.

Tanken med namnet är att så länge det finns vin med etiketten Les Vignes Oubliées – de bortglömda vinfälten så kommer inte vinfälten från denna hänförande plats att glömmas bort…

Läs mer om Jean-Baptiste och de bortglömda fälten här