Domaine Gourt de Mautens.

Rules are for fools.

“This is one of the sensational estates in Rasteau, with proprietor Jérôme Bressy farming just over 20 acres of vine. Organic farming and the naturally low yields of his vines result in wines of extraordinary concentration and intensity. 

– The Wine Advocate.

Jérôme Bressy på Gourt de Mautens är uppvuxen på vinfälten och redan som liten pojke gjorde han “vin” på överblivna druvor. En livslång kärlek till vinskapandet var född! Såväl hans far som generationer före honom har odlat druvor i regionen Rasteau. Jérôme är en vinmakare med en omättlig drivkraft och strävan efter att skapa ett fulländat vin, så som han själv vill ha det, och han likställer arbetet med att vara konstnär.

Jérôme odlar endast 13 hektar och har planterat gamla lokala druvsorter för att utveckla sina viner. Många av dessa är inte tillåtna i AOP Rasteau, så han har valt att “klassa ned” vinerna då det begränsar hans skapande, “rules are for fools”. Ekologisk odling är en självklarhet och med hårt och dedikerat arbete på fälten läggs grunden till ett fulländat vin. Tack vare ett extremt naturligt lågt skördeuttag är produktionen mycket liten.

Jérômes viner är sällsynt eleganta, koncentrerade och med en magnifik syra. Rosén, som endast gjorts i 2 årgångar, liknar inget annat!