Domaine Henry Fuchs.

En räv tittar fram.

I hjärtat av Alsace ligger den lilla byn Ribeuavillé och här finner man familjegården Henry Fuchs. Den lilla vingården grundades redan 1922 och har gått i arv i generationer. Cathy och Henri är tredje generationens vinmakare som med oförställd glädje överlämnat gården till sina barn Paul och Julie och de driver gården vidare med samma passion och kärlek som sina föräldrar.

Sedan Paul och Julie tog över har gårdens viner gått från klarhet till klarhet och respekten för arvet och jorden är central. Paul, som har arbetat på vingårdar runt om i världen, har en ekologisk drivkraft och en vision av torra och komplexa viner. Kvalitet och hållbarhet står i fokus och gården är ekologiskt certifierad. Familjens odlingar ligger utspridda i Ribeauvillé, Hunawihr och Bergheim.

Vinerna karakteriseras av sin torrhet, underbart höga syra och rena, friska smaker. Modern Alsace i högform! Henry Fuchs har fått en stjärna i den ansedda vinguiden ”Le guide des Meilleurs vins de France 2019″ – Frankrikes bästa viner, som ges ut av tidskriften “La Revue du Vin de France”! James Suckling har valt ut tre av gårdens viner bland de 100 bästa Alsace vinerna.

“The whole Riesling range is right and perfectly reflects the different terroirs of the sector. We congratulate this homogeneity and this long-term work by a star!” – La Revue du Vin de France

Njut av de vackra etiketterna som pryder flaskorna där räven tittar fram lite överallt..