Mas des Volques.

Galliskt vin.

Domaine Mas des Volques är en liten familjeägd vingård, som varit i samma familj i fyra generationer. Den är belägen strax utanför den lilla byn Aigremont, vid foten av Cévennerna, i gränslandet mellan Languedoc och Rhône-dalen.

Nicolas Souchon driver gården och han är född och uppvuxen i vinfälten. Han utbildade sig tidigt till oenolog och arbetade på olika vingårdar för att skaffa sig erfarenhet bland annat i New Zealand och på en mycket välrenommerad vingård i Châteauneuf-du-Pape. Här lärde han sig det lokala hantverket från grunden som idag präglar hans vinmakarkonst.

2010 inledde Nicolas ett samarbete med en av de mest respekterade oenologerna i Frankrike, Philippe Cambie. Tillsammans började de att ta fram egna viner baserat på de finaste och äldsta druvorna från familjegårdens vinmarker.

Nicolas flyttade hem till familjegården 2013 och påbörjade sitt egna vinskapande. Odlingarna omfattar endast 12 hektar och drivs med största respekt för naturen helt utan kemisk bekämpning eller konstgödning.

Nicolas gör rött, vitt och rosé i en liten produktion och inflytandet från hans lärotid i Châteauneuf-du-Pape avspeglar sig märkbart i hans fina viner.