Domaine Philippe Chavy.

När månen får bestämma.

Domaine Philippe Chavy ligger i hjärtat av ett av världens mest prestigefyllda område för vita viner, Puligny-Montrachet, i södra Bourgogne. Gården drivs idag av Philippe Chavy, som för vintraditionen vidare sedan 2 generationer.

Under 90-talet avvecklade hans far sin försäljning av vin till större producenter och fokuserade mer och mer på att slutföra vinifieringen själv och sälja sitt vin under eget namn. Han investerade i modern utrustning och lät sönerna Philippe och Hubert gradvis ta över verksamheten.

Philippe har sedan dess köpt upp mark bland annat av sin morbror och har nu totalt 8 ha odling, fördelat på 30 odlingslotter, i de absolut bästa lägena i och omkring byn Puligny.

Odlingarna finns i AOC Puligny-Montrachet, Mersault, Bourgogne samt Saint-Aubin och de äldsta vinstockarna är från 30-talet. För att bevara jorden och dess mikroflora plogar Philippe jorden manuellt och använder varken bekämpnings-medel eller konstgödning. Han är mycket engagerad och tar till och med hänsyn till månens cykler både i arbetet på vinfälten och i vinkällaren!

Philippe producerar storartade, friska och fruktiga viner som vi med glädje förmedlar.