Domaine Alexandre.

Knastertorrt.

Domaine Alexandre är en liten familjeägd vingård, som varit i samma familj i 3 generationer, belägen utanför Chablis i La Chapelle-Vaupelteigne. Idag drivs gården av Olivier Alexandre och hans far Guy. De värnar terroir och deras intention är att göra ursprungstypisk, klassisk Chablis där den friska syran, mineraliteten och distinkta citrus- och fruktaromerna är tongivande.

Familjen odlar 13 hektar Chardonnay, som trivs utmärkt i den kalkhaltiga leran. Trots att somrarna kan vara mycket varma märks det nordliga svala klimatet tydligt. Vinstockarna till deras “Premier Cru Fourchaume” är 60 år gamla och finns på den högra sidan av floden Serein. Fourchaume klassas pga sitt sydväst läge med maximal solexponering som ett av de högst rankade Premier Cru. För att behålla den unika karaktären som kommer ur områdets terroir lagras gårdens viner inte på ekfat.

Många av gårdens viner är prisbelönade och 2011 fick Olivier priset ” le Trophée des Jeunes Talents pour la région de Chablis”, fritt översatt “ung talang i Chablis regionen”. Vinerna är uppmärksammade av Guide Hachette och flera har fått hedersomnämnandet “Coup de Coeur”.

Läs mer här om Olivier på Domaine Alexandre!