Domaine Jean-Louis Tribouely

Med passion i blicken.

I den lilla byn Latour de France, nära Spanska gränsen, utanför Perpignan med Pyrenéerna i söder och medelhavet i öster driver den passionerade vinmakaren Jean-Louis Tribouley sin vingård. Han odlar endast 10 hektar, plöjer fälten med en liten bandtraktor eller sin häst och har en minimal vinkällare; genuin småskalighet i dess rätta bemärkelse!

Odlingen är ekologisk och Jean-Louis drivs av en passion och ödmjukhet att göra ärliga, terroirdrivna naturviner utan tillsatser varken till jorden, vinrankorna eller vinet. Till de röda vinerna odlar han Carignan, Syrah samt Mourvèdre och till de vita vinerna Macabeo och Grenache Blanc.

Jean-Louis personlighet lyser i vinerna, som är generösa, soldränkta, fullpackade med smaker och av högsta klass med en genomgående smakrikedom och elegans.

Robert Parker har klassat Tribouley som ” Producteur Remarquable” (*****), fritt översatt enastående producent i sin bok “Guide Parker des vins de France 7ème èdition”. Det är endast sju vinmakare i Roussillon som förärats detta betyg, som är det högsta en vinmakare kan få i hans guide!