Domaine de L´Aqueduc.

Romersk mark.

Domaine de L´Aqueduc är en småskalig familjeägd vingård, som är belägen strax utanför den lilla byn Saint-Maiximin i Gard. Jacques och Tomas Vidal driver gården och producerar vin med en passion och ett resultat som häpnar.

Namnet Domaine de L´Aqueduc härstammar från lämningar efter en romersk akvedukt som ligger på domänen. Romarna var mycket aktiva här och man finner mycket spår efter dem, som för övrigt i stora delar av Rhônedalen.

Odlingarna bedrivs enligt ekologiska principer och här finns en diversifierad jordmån med mycket sten, sand och kalkrika jordar riklig på lera. Skörden sker till största del för hand och under vinifieringen förlitar de sig helt på vildjästen som finns naturligt på druvornas skal.

Gårdens viner har appellationerna Pays d´Oc och Pays d´Uzès. Som vanligt i detta område tar man ut svängarna och använder druvsorter som Viognier, Roussanne i en del raffinerade blandningar. Gårdens röda cuvée La Garrigue de Bornègre har vunnit silvermedalj vid Concours Général Agricole i Paris och guldmedalj vid Rhônes största vinmässa Concours des vins d´Orange.