Mas Jullien.

Förebilden.

Olivier Jullien är en av de mest nyfikna, närvarande och personliga vinmakare vi mött. Varje flaska har sin egen historia som vill uttryckas och Olivier berättar den kärleksfullt i sitt skapande. Han är vinmakaren som energiskt går sin egen väg i jakten på att utforska terroir och livet. Olivier är ikonen och referensen i Languedoc-Roussillon som inspirerar en hel region. Hans viner används som referens och domänen är den enda i området som har 3 stjärnor i guiden La Revue du Vin de France.

Olivier är född med vinodlartraditionen i släktled. Gården Mas Jullien ligger i den lilla kommunen Jonquières i Montpeyroux regionen. Han äger ett 20-tal odlingsplättar spridda i området med en mångfacceterad terroir. Odlingen på ca 18 hektar sker enligt ekologiska principer, vinifieringen är hantverksmässig utan tillsatser och manipulation, allt för att terroir skall uttryckas maximalt. På grund av Oliviers aldrig sinande nyfikenhet för olika druvsammansättningar och terroir, skiljer sig årgångarna åt men passionen och skickligheten i vinerna lyser igenom år efter år.

Oliviers viner har underbara dofter och smaker av det heta soldränkta Languedoc. Den silkeslena texturen, friskheten, koncentrationen, mineraliteten och den härliga syran är egenskaper vi förknippar med Oliviers viner.

Läs mer här om Olivier och hans magiska viner