Château Grand Boise.

Först i Provence.

Château Grand Boise är vackert beläget i Trets-en-Provence med utsikt mot det mäktiga Saint-Victoire berget. Den äldre huvudbyggnaden, bastide “La Grenobloise”, uppfördes 1610 och här har man sedan dess odlat vindruvor och tillverkat vin på sina egna druvor. Château Grand Boise var därmed den första vingården i Provence att buteljera sitt eget vin!

Vinfälten är belägna på 300 till 640 meters höjd och de flesta finns på norrsidan av det vackra Mont Aurelien massivet. Det utmärkta läget och markernas kalkhaltiga lerjord bidrar till vinernas fina friskhet och koncentration. Till vingården hör 500 hektar mark bestående av woodland och skog med ett rikt naturliv. Här kan man bland annat njuta av ekar, olivträd, pinjeträd och bland vinstockarna växer viltgräs och örter.

Vingården är ekologisk certifierad sedan 2010 och stort fokus är på arbetet i vinfälten för att få bästa möjliga druvkvalitet. Vinmakaren vill inte påverka vinets aromer vilket innebär att jästkulturer som påverkar doft och smak undviks och ekfatslagring sker med stor varsamhet.

Château Grand Boise tillverkar 7 karaktärsfulla cuvéer med appellationerna Côtes de Provence Sainte Victoire och Côtes de Provence. Vingården är uppmärksammad i boken “Provence – Vita, röda och även roséviner” av Göran Boman.