Clos de Mez.

Morgon-1911.

Marie-Elodie är 4:e generationens vinmakare på vingården Cloz de Mez i Beaujolais och redan vid 15 års ålder beslutade hon sig för att ägna sitt liv åt vin. Efter sin utbildning arbetade hon på olika vingårdar i Bourgogne och Rhône för att skaffa sig erfarenhet.

Hennes vision för sitt eget vinmakeri klargjordes när hon arbetade på vingården Clos Vougeot och fick möjlighet att delta i en vinprovning där det ingick ett Morgon-vin från 1911. När vinet kommenterades med “ett magnifikt vin, det har åldrats som ett Bourgogne” beslutade Marie-Elodie sig för att “detta är det vin jag vill göra och framförallt, det är möjligt”.

2006 återvände Marie-Elodie till gården för att starta sin resa med sina 17 hektar Gamay som sällskap. Hennes mormor och mor hade sålt druvorna till det lokala kooperativet, men Marie-Elodie ville skapa ett eget vin med visionen ”.. to produce wines of great clarity and purity”.

Odlingarna är belägna i Fleurie på en syd/sydost-vänd sluttning på ca 300 meters höjd och i det angränsande Morgon i norra delen av Beaujolais. Det är två av totalt tio CRU-byar i Beaujolais.