Le Clos Saint Vincent.

Ett höjdarvin.

Uppe på kullarna i Bellet, strax norr om Nice, med en hänförande utsikt hittar vi den lilla familjegården med de stora vinerna.

Once upon a time drömde Gio Sergi om att driva en egen vingård där han kunde skapa sina egna viner och sätta sin egen prägel.. Så äntligen, 1993 köpte Gio den lilla vingården på kullarna i Bellet tillsammans med sin svärfar. Från början innefattade egendomen endast 1,8 hektar mark, men successivt förvärvades ytterligare vinmark.

Ett hårt och energiskt arbete har lagts ned under åren för att bygga upp vinodlingen och vinkällaren enligt Gios filosofi. Le Clos Saint Vincent har gått från klarhet till klarhet och deras storartade viner har blivit allt mer uppmärksammade och efterfrågade. Idag omfattar odlingarna 6 hektar, som är ekologiskt certifierade, och alla i familjen hjälper till i arbetet med vingården.

Familjen gör 2 cuvéer, Le Clos och Vino di Gio i en vit, röd och rosé upplaga. Mikroklimatet på kullarna bidrar till en friskhet och fruktighet som är unik. De lokala druvorna trivs utmärkt på sluttningarna och medverkar givetvis till vinernas särprägel. Produktionen är liten och de magnifika vinerna är inte helt lätta att få tag på utanför närområdet runt Nice.