Domaine Adrien Berlioz.

Alpvin.

Den talangfulle vinmakaren Adrien Berlioz på Le Cellier des Cray i Savoie trivs bäst på fälten där grunden till hans stolta viner läggs. Han odlar ungefär 9 hektar, utspridda på ett antal vinfält som breder ut sig i Chignin, Montmélian och Arbin. Odlingarna är certifierad ekologiska.

Här råder ett svalt klimat som kan vara mycket ombytligt. Majoriteten är gröna druvor som Altesse, Bergeron, Jaquère och Malvoisie, som trivs utmärkt i jordmånen bestående mestadels av kalksten och lera. Han odlar även några hektar röda druvor, Mondeuse noire och de lite ovanligare Persan och Douce noire. Adrien värnar de gamla druvsorterna som är ett arv som inte får försvinna.

Adrien är ung och tänker nyskapande men hela tiden i tätt sällskap med traditionen och Savoies unika identitet. Han fick sin första stjärna i guiden La Revue du Vin de France för 4 år sedan och 2021 var det dags igen för ytterligare en. Mycket välförtjänt!

” Vi beundrar diversiteten, energin och uppriktigheten på hans cuvéer, nutida men med rötterna i Savoies identitet, som utvecklas varje år och åldras med behag. Vingården fick sin första stjärna för 4 år sedan och hans andra stjärna är verkligen berättigad” – La Revue du Vin de France

HÄR läser du allt du vill veta om Berlioz, druvorna, vinerna och Savoie!