Domaine de la Mordorée.

60 hektar morkulla.

I gränslandet mellan Provence och Languedoc, i kommunen Tavel, producerar Domaine de la Mordorée några av de förnämsta vinerna i södra Rhône. 1986 bestämde sig bröderna Christophe och Fabrice Delorm för att dedikera sig åt sin passion för vin. Fram till dess hade deras far drivit vingården som en hobby.

Bröderna har byggt upp sin vingård med målet att producera de bästa vinerna i varje appellation och bibehålla total respekt för ”terroir” och naturliga odlingsmetoder. För att uppnå det har de konsekvent valt ut de bästa odlingslotterna, de bästa druvorna och utvecklat en ekologisk odling.

Genom åren har bröderna Delorme köpt upp mark och idag omfattar odlingarna 60 hektar. Förutom utsökt rosé i Tavel produceras Côtes du Rhône, Lirac och Châteauneuf-du-Pape av högsta klass. Vinerna är omskrivna i fransk vinpress och får konsekvent höga betyg av Parker som bland annat skrivit “They are still the reference point for how profound Lirac can be”.

Namnet Mordorée är ett ”poetiskt” lokalt smeknamn för fågeln Morkulla, som passerar i stora mängder över ägorna under sin flytt – deras far var en passionerad jägare.