Le Brun-Servenay.

Våga vägra ek.

Le Brun-Servenay ligger i den lilla byn Avize, mitt i det berömda området “Côte des Blancs”. Vingården har varit i familjens ägor sedan 5 generationer och drivs idag av Gauthier Le Brun. Grand Cru odlingarna ligger runt byarna Avize, Oger och Cramant. Gården innefattar totalt 7 hektar vinmark, där Chardonnay är huvuddruvan.

Familjen har en bestämd filosofi för hur champagne skall smaka och går sin egen väg för att uppnå detta. För att bibehålla friskheten plockas druvorna i ett tidigt skede. Man använder inte malolaktisk jäsning och vinerna kommer inte i närheten av ekfat. För att framhäva terroir tillsätts endast låga mängder socker.  Detta ger en torr, frisk, stram och komplex champagne med tydlig pigg syra i en spännande modern stil.

Vingården är medlem i “Les champagnes de Vignerons”, en förening av små familjedrivna vinmakare som odlar sina egna druvor, vinifierar på domänen och som värnar tradition, savoir-faire och terroir.

Vinerna är omskrivna av Parker med flera och har fått en rad utmärkelser bla “Coup de Coeur Guide Hachette 2013” (2 stjärnor Vin remarquable) och “Médaille d´Argent Chardonnay du Monde 2013”. Cuvéen Exhilirante har fått äran att serveras på en presidentmiddag!