Domaine Follin-Arbelet.

Återvändaren.

Gården ligger mitt i hjärtat av den välkända och fridfulla lilla byn Aloxe-Corton med ett hundratal invånare. Vinmakaren Franck Follin-Arbelet driver verksamheten tillsammans med sin hustru Christina. Att de skulle driva familjegården var inte självklart; Franck utbildade sig först till geolog men efter några år blev kärleken och längtan till vinfälten för stark så han återvände.

Den djupa vinkällaren, kanske den djupaste i byn, är en magisk plats. Här är det kallt och fuktigt och inrymmer även en brunn dvs perfekta förutsättningar råder för att ta fram och lagra stora viner. På denna plats skapar Franck stora eleganta viner som njuts av vinälskare världen över. De imponerar med sin rena och koncentrerade fruktighet, intensitet och djup och med en sällsynt friskhet.

De små odlingslotterna med Pinot Noir druvor är utspridda i Aloxe-Corton, Pernand-Vereglesses och Vosne-Romanée. Vinrankorna växer på en kalkstensgrund med en jord rik på lera. I norra Frankrike är klimatet lite svalare och risken för vårfrost är stor här och även hagelskurar kan vara ett problem.

Ett gediget arbete på fälten lägger grunden till vingårdens hälsosamma vinrankor, som bär druvor av högsta kvalitet. Samtliga aktiviteter utförs hantverksmässigt och med största respekt för naturen. Vad som inspirerar Franck i arbetet är att “varje vin skall representera dess terroir och ett väl genomfört arbete.”