Villa Minna Vineyard.

Våga vägra rosé.

Villa Minna Vineyard är vackert beläget i hjärtat av det soliga Provence, mellan Aix-en-Provence och Salon-de-Provence. Det är en familjeegendom sedan 1929 och under årtionden lämnade man druvorna till byns kooperativ. Jean-Paul och Minna Luc driver idag den lilla vingården med stolthet, passion och stor respekt för naturen. Generationsskiftet är säkrat då svärsonen Emil idag skolas in för att så småningom ta över gården.

Detta är historien om en ung motorintresserad man, Jean-Paul, som på 70 och 80-talet var en framgångsrik rallyförare och som bland annat tävlat i Paris-Dakar. Under Finska rallyt mötte han Minna från Finland och tycke uppstod. Sedemera gifte de sig, därav namnet “Villa Minna Vineyard”.

1987 började paret med återuppbyggnaden av vingården och 12 år senare vinifierades den första årgången. Guide Hachette gav direkt 2 stjärnor för den första röda cuvéen! Jean-Paul vägrar göra rosé, förmodligen den enda vinmakaren i Provence med den inställningen. Odling och vinifieringen sker helt ekologiskt.

Domänen har en stjärna i guiden “Frankrikes bästa viner” (La Revue du Vin de France) och vinerna serveras på några av de bättre restaurangerna i Frankrike såsom hotellet Louis XV i Monaco som drivs av Alain Ducasse.